Kótaj Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása  KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00583
 
 
Kedvezményezett neve: Kótaj Község Önkormányzata
 
Pályázati felhívás neve kódszáma:   Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Szerződött támogatás összege:  6.988 688 Ft.

 

Támogatás mértéke:100%

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

 

A projekt bemutatása:

Kótaj Község Önkormányzata 2016. évben pályázatot nyújtott be a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016 Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című támogatás elnyerésére.

Kótaj Község  Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása” című pályázatunk sikeres elbírálásban részesült, amelynek során 6.988.688,- forint támogatásban részesültünk.

A Kormány célul tűzte ki a közigazgatás minőségi színvonalemelését, melynek eszköze egyfelől az adminisztratív terhek komplex csökkentése, másfelől az elektronikus közigazgatás kiterjesztése, valamint mindezek keretében az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése. Az önkormányzati feladatellátás egységességének biztosítását és a közigazgatási munka informatikai eszközökkel történő támogatását az ASP technológia alkalmazása biztosítja.

A csatlakozás előkészítése nem kizárólag a szükséges technikai eszközök felmérését és megvásárlását célozza. Előtérbe kerül az önkormányzat oldalán felmerülő folyamatszervezési, igazgatásszervezési, szabályozási feladatok végrehajtása, szervezeti, ügyviteli változások beépítése a működési rendbe.

A fejlesztés keretében a szakrendszerek üzemeltetéséhez szükséges eszközök beszerzése mellett megtörténik a Hivatal folyamatainak felmérése, a folyamatok optimalizálása a szabályzatok elkészítése és módosítása.

A pályázat célja a hatékony e-ügyintézési szolgáltatások bevezetése, a papír alapú adminisztráció és a papírfelhasználás csökkentése. Az ASP keretében alkalmazott szakrendszerek készség szintű elsajátítása érdekében a Hivatal köztisztviselőinek oktatása is megtörténik annak érdekében, hogy az ügyfelek részére gördülékenyen tudjuk biztosítani a magas szintű szolgáltatásokat.

Az ASP rendszer bevezetésével a hivatalnál folyó ügyintézéshez szükséges eszközállomány megújul, ezzel segítve az itt dolgozók hatékonyabb munkavégzését, így biztosítva ügyfeleink hatékony kiszolgálását és a szakfeladatok ellátásának informatikai támogatását.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg. A projekt keretében az alábbi informatikai eszközök kerülnek beszerzésre:

  • 11 db GigaByte GA-B150M-D3H DDR3 alaplap
  • 11 db Intel Pentium G4400 LGA1151 Boksz cpu
  • 11 db Kingstone 120GB SSD 2,5” SATA3
  • 11 db 4GB 1600MHz Kingstone DDRIII
  • 11 db Logic H1 ház
  • 11 db Approx 500W APP500PSBULK2 táp 12 cm v.
  • 11 db Microsoft Windows 10 Prof, Microsoft Office 2016 H&B, Nod32 Antivius
  • 11 db Reiner SCT cyberJack RFID e-személyi igazolvány olvasó

Kialakításra kerülnek a hatályos törvénynek megfelelő Működésfejlesztési és szabályozási keretek a projekten belül:

  • Kötelezettségvállalás, ellenjegyzés, érvényesítés, utalványozás rendjének szabályzatáról
  • Eszközök és Források értékelési szabályzata